söndag 14 augusti 2011

En händelserik helg!

Vilken helg det har varit! I fredags tog henke med sig Filip ner till brandstationen för att hälsa på sin kompis fredrik som jobbar där. Filip fick sitta i brandbilen och köra sirenerna och fick en egen brandhjälm av plast med sig hem. På kvällen jobbade henke och jag skulle natta barnen,,, gustav bestämde sig för att ine sova utan skrika som en gast i 2,5 timmar. Men sova skulle han inte.. trots att han inte sovit på dan.. Tillslut somnade han i vagnen som jag fick hämta upp från källaren och spänna fast honom i och köra runt med i vardagsrummet. Han har bara sovit middag en av de senaste fem dagarna och att hålla honom vaken hela dan är lite tufft, men om han skulle sova på em vid 4 typ när han har blivit trött så är han vaken till kl 12 på natten och det är ju ingen hit!
Lördagen bestod i kalas för farfar gösta som fyller 85 år. Och vilken kalas det blev.. vi hade sååå himlans trevligt och alla barnen var jättesnälla och leker så fint ihop. Jag tor att alla kände att det var en toppenkväll. Vi var inte hemma förrens strax efter 10 och då hade gustav inte sovit på hela dan, men inget surig eller trött alls, utan en väldigt glad och nöjd kille. Men det tog väl typ 3 sekunder så hade han somnat. Filip vaknade 20 över 8 i morse och gustav sov till strax efter halv nio. Det var allt skönt med lite sovmorgon.
Idag tog vi en promenad i regnet efter en lite senare frukost än vanligt och var ute och hoppade i vattenpölar. Sen fortsatte vi hem till boban för vad som skulle va en kaffe, men slutade med att jag och Bojja(zdravkas syster som är på besök) gick och handlade och sen blev det tacos till middag... MUMS det var inget fel på aptiten hos någon... När vi gick hem sen följde danijella med oss hem för att leka en stund, men efter ca 20 minuter hörs ett illvrål från filip... Han har hoppat i soffan och ramlat och slagit i sitt öra på kanten till vardagsrummsbordet.. slått upp et rejält jack. Så det fick bli en tur till kss för omplåstring.. Vi hade tur och slapp sy, men det var visst på gränsen.. det var lite svårt att tejpa ihop eftersom han liksom slagit bort en liten bit, men det gick och han fick två fina bamseklistermärken. Sen var han väldigt glad över att doktorn sa att ikväll behövde han inte tvätta håret... det var nog det bästa! ;o) För ganska exakt ett år sedan slog han i sin haka och fick åka till doktorn för det... verkar som att han gör detta i slutet av sommaren varje år.... undrar vad som ska slås i nästa år! nu sover båda gossarna i alla fall och jag och henke ska sätta oss och titta på en film, och sen ska vi sova... Jag har bäddat rent i alla sängar ikväll så det ska bli riktigt skönt att krypa i säng sen!

Kramisar




Fina tårtan Hipp Hurra för Farfar

Vattenlek är ju så kul

Gustav älskar att hoppa i "lappapölar"


Framsidan på örat, syns lite dåligt men han är alldeles blå

Hopptejpat så gott det gick....


Inga kommentarer: