torsdag 10 februari 2011

PANIK

Det var två glada men trötta barn som däckade i sina sängar här ikväll... efter dagis så var vi ute och lekte i snön en lång stund! Fast det började lite panikartat.. filips pulka hade vi med från dagis och han vägrade följa med till källaren för att hämta gustavs vagn. Så jag sa då stannar du här så kommer jag strax... det är bara en lite källar trapp ner utifrån och sen är vagnförrådet precis innanför så jag kan liksom prata med honom hela tiden och höra honom... men när jag kommer upp igen med gustav i vagnen är han borta... jag ropar och ingen svarar... tänker att han har väl gått och tittat på traktorn som plogar snö på parkeringen... men nää ingen filip... springer över på den gård hans kompis bor på ingen filip... nu känner jag att lite panik börjar infinna sig... rusar över med gustav i vagnen till den andra angränsande gården och där står han med en sopborste i handen och utbrister... mamma jag skottar snö!!! -jag hjälper Joakim!... Vi hade ett långt samtal om att man inte får gå iväg utan att berätta för mamma... Han är ju liksom du och hej kompis med alla vaktmästare här på gården och vet vad alla heter och kan se dom på kilometers avstånd... Han brukar få sitta i deras traktorer och greja, han får åka med korta bitar och han ÄLSKAR att vara inne i deras traktorgarage. Slutet gott, men oj vad man hinner tänka!!!! Sen följde ha joakim runt en och en halv gård och sopade trappor innan jag fick med honom till dom andra barnen i pulkabacken! Där var vi ute och gjorde snöänglar och åkte pulka och byggde snögubbar innan vi gick in för att laga mat!
Sen tog jag och henke med oss barnen och tog en kvällsfika hos familjen Hadzic. Och nu ligger dom som sagt nerbäddade i sina sängar!
Imorgon blir det dagis hela dan eller ja mellan halv elva och fem.. Jag ska jobba på Maxi imorgon och demonstrera Gulashsoppa... Så är du sugen och har vägarna förbi så vet du vart jag finns!
Filip och joakim skottar bort snö från trapporna


Trevlig kväll alla!
Kramisar

Inga kommentarer: